Патриарх Максим ще присъства на тържественото богослужение за деня на преп. Максим ИзповедникНегово Светейшество патриарх Максим ще присъства на Божествената св. Литургия в столичния храм „Св. Неделя” за именния си ден, научи Православие БГ.

"Вчера патриарх Максим бе изписан от Правителствена болница", потвърди за Православие БГ Негово Високопреподобие арихимандрит Йоан, протосингел на Софийска митрополия.

Тържественото богослужение ще започне от 9 ч. В него ще участват архиереите на Св. Синод на БПЦ. Според предварителната информация, Негово Светейшество патриарх Максим ще се черкува и ще вземе молитвено участие.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...