Патриарх Неофит ще гостува на Софийската духовна семинария за Благовещение



Ръководството, преподавателите и учениците на Софийската духовна семинария отправят покана към вярващите от столицата да се включат в поредицата от събития по повод празника Благовещение.

На 25 март, Благовещение, от 9 ч. в Софийската духовна семинария Негово Светейшество патриарх Неофит ще оглави тържествената св. Литургия.

От 10:30 ч. пред Фиалата на Семинарията ще се извърши традиционното предаване на семинарското знаме от завършващия дванадесети клас на учениците от единадесети клас. Празничният ден ще завърши с концерт с църковни песнопения, народни песни и др., който ще започне в 19 ч.

Ден по-рано – в навечерието на празника, на 24 март (събота), пък ще се проведат традиционните Благовещенски четения, в които участие ще вземат семинаристи, а тази година и ученици от класическата гимназия НГДЕК, богослови и писатели.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...