Петите „Св. Николаевски” четения ще се проведат на 1 декември в Бургас


На 1 декември 2006 г. в Бургас, с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий, ще се проведат Петите „Св. Николаевски” православни образователни четения. Организатор на форума е Православен духовно-просветен енорийски център „Св. Възнесение Господне” при катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Бургас.

Тази година в секция „Православие и Краезнание” ще бъдат представени следните тематични направления: Съвременни тенденции в развитието на Православното краезнание у нас; Методика на обучението и възпитанието по православно краезнание в неделното училище; Православно-краеведското образование в общообразователното училище; Методика на православно-краеведската експедиция и др.

Научен ръководител на четенията за секция „Православие и краезнание” е доц. д-р Диана Радойнова от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”.

Желаещите да участват в работата на секция „Православие и Краезнание” трябва да подадат своите заявки до 25 ноември 2006. Повече информация и заявка за участие може да изтеглите оттук.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...