Пловдивският митрополит Николай: Има връзка между концерта на Мадона и трагедията в ОхридМоже да харесате още...

17 Отговори

 1. Stoyan каза:

  Пловдивският митрополит Николай: „Има връзка между концерта на Мадона и трагедията в Охрид“………
  [b]такова цинично изказване до сега не бях чувал..[/b]…
  вместо да скърби и да се моли за душите на тези люде, този архиерей като че ли злорадства за това, че ,видиш ли, Бог ви наказа заради Мадона….каква връзка има между лумпените,били на концерта на Мадона, и тези хора, намерили смъртта си в езерото!???

 2. boris matev каза:

  Отново и отново се преиначават думите на Пловдивския митрополит.Явно /за голямо мое съжаление/много хора у нас искат да видят Православната ни църква унизена и стъпкана.Въобще си нямат представа,че Сам Иисус Христос е казал,че“портите адови няма да и надделеят“ и продължават да творят сплетни и интриги,но така е в България-страната на абсурдите.

 3. Лъчо каза:

  Знаех си аз, Мадона е виновна! Как иначе? Мадона е виновна и за безбожието, суеверието, крайния упадък и разчовечаването на нашия народ.
  Тя е виновна и за това, че българските пастири са гола вода, тя е вновна и за това, че българския народ намалява и скоро ще бъде малцинство в собствената си държава!

  Ах , тази Мадона и тези нейни концерти!

 4. Мариан Павлов Томов каза:

  Бог да прости душите на загиналите хора.
  Църквата Христова не се състои от един епископ който има проблеми с канализирането на агресията! Църквата Христова сме всички ние, и Вие, и целия екип на този портал, и всички които вярват и изповядват Христос за единствен Бог и участват в Светата Трапеза. Но явно някои все още живеят в Стария Завет, а не в благодатта на Синовството на людете, в Новия Завет където всеки може – ако пожелае, да говори с Бога лице в лице и да Го види с телесните си сетива…
  Хората са загинали защото корабът е бил на почти 90 години, защото никой не е имал жилетки – все причини за които са отговорни земните власти. А във връзката ‘концерта на Мадона – потъването на кораба’ може да вярва само човек който определено има и душевни и духовни проблеми.

 5. pavelpenev каза:

  Съгласен съм – Матей 15:14!

 6. blagoi boichev каза:

  Иоан 13:35

 7. blagoi boichev каза:

  Матей 24:12

 8. Момчил Танчев каза:

  Бог да прости невинните жертви!

  Поволете ми само да припомня, че от огъня на конфликтите между хората се топли нашия враг. Каква по-голяма радост е за него, когато тези конфликти са между членове на Православната църква.

 9. nekoy si каза:

  Много шум се вдигна и това е добре, за да се видим как се отнасяме един към друг и да си дадем сметка, евентуално. Иначе тия думи митрополитски са неуместни точно в момента на трагедията. А как е и защо се случи – Бог знае. Ние само трябва да се каем и коригираме емоциите, словоизлиянията и в крайна сметка делата си.

 10. Иван Иванов каза:

  Оставам с впечатление, че [b]по противен и долнопробен вестникарски маниер са преиначени [/b] ,поне формално, думите на митрополита! 😮 Иначе, той, по-скоро е прав главно за това, че балканците имат насока към [b]безотговорен ,просташки, ориенталски, самодоволен хедонизъм[/b], при условие, че не си изпълняват обществения дълг, както (това за дълга) е при по-цивилизованите и напреднали нации! Казано по-просто- нехаят за отговорностите си, а държат да им е гарантирана забавата-примерно поп-фолка, концерти като на полудемонистката (?) Мадона и т.н.. Наскоро чух убедително доказателство за малоценността на българското общество спрямо, напр- ,холандското- [b]процентно в Холандия загивали при катастрофи 3 пъти по-малко хора, отколкото в България !![/b] …Как няма да е прав митрополита когато говори за „вразумление“ на [b]самозабравилата се част(много голяма) от балканската тълпа, а и на всички останали!..Прав е за това[/b]

 11. Драган Владимиров Бачев каза:

  Царство им небесно, на починалите. Дано бъдат помилвани и да намерят истинско упокоение в селенията на праведниците.
  Слушам епископ Николай, сега – митрополит на Пловдив и Пловдивска епархия, какво е приказвал. В другия основен православен портал в страната, цяла полемика се води. Тук е по-спокойно.
  Та се питам: Защо досега епископът не надигна глава срещу чалгапевиците, някои от които с кръстчета пеят, правят безсрамни намеци и често са доста разголени? Нима не вършат същото като Мадона? Мадона е дошла един път в България, а те са тук постоянно. Защо, наистина епископът никога не говори против тях?

 12. Georgi Stanchev Purlikov каза:

  Лука [13:1] В същото време дойдоха някои и Му разказаха за галилейците, на които кръвта Пилат смесил с жертвите им.
  [13:2] Иисус им отговори и рече: мислите ли, че тия галилейци бяха по-грешни от всички галилейци, че тъй пострадаха?
  [13:3] Не, казвам ви; но, ако се не покаете, всички тъй ще загинете.
  [13:4] Или мислите, че ония осемнайсет души, върху които падна Силоамската кула и ги изби, бяха по-виновни от всички живеещи в Иерусалим?
  [13:5] Не, казвам ви; но, ако се не покаете, всички тъй ще загинете.

  Да, за покаянието става въпрос. А през последните 20 години на беззаконието не чувахме гласа на БПЦ да зове към покаяние. А някои висши клирици станаха много близки с някои неясно как станали много богати.

  „Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?“ (Мат. 7:3, 5).

 13. blagoi boichev каза:

  „По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си.“ Иоан 13:35

  подкрепям Момчил Танчев. защото в крайна сметка, дали прав или не, дали греши или не, митрополит Николай никого не е обидил и срещу никого не се е нахвърлил така, както срещу него. Може би трябва да се научим първо да обичаме и с братска любов да казваме грешките на някого, пък било то и митрополит.

 14. „А през последните 20 години на беззаконието не чувахме гласа на БПЦ да зове към покаяние. „

  Като не идвате на църква, как ще чуете този глас, който вече прегракна от призоваване?

 15. Петър Димов каза:

  Много точно Дон Кихоте! Но и те са прави до някъде! 🙂

 16. Николай Василев Николов каза:

  Някъде прочетох, че тези новопредставени в Господа люде са отивали на свято място манастира „Св. Наум“.За мен тези хора са най праведни измежду нас защото нашия Господ ги прибра при себе си именно на път към неговия дом.Вярно е не може да се месим в божиите дела, но не може да отнемем правото, а и задължението на един български архиерей да изразява позиция.Колко пъти говорим, че нашата църква се е свила в черупката си и не взима отношение по нашите постъпки.А сега когато се взема отношение по светски въпрос и то свързван с една ругателка на постъпките Христови заклеймяваме като свещенни съдии Митрополит Николай.Ами я да погледнем реално на нещата певачката за 1,5 часа крякане спечели 5 млн. $ от 50 000 двукраки магарета, които платиха от 140 до 200 лв. за билет.Доказано е, че този продукт на шоу бизнеса няма никакви вокални качества, а на всичкото отгоре се гаври с мъките Христови.Нека по често нашите клирици да вземат отношение към такива светски въпроси.