Пловдивският митрополит се включи в междурелигиозна инициативаПо информация на News.BG

Пловдивският митрополит Николай се включи в благотворителна кампания, организирана от МВР, заедно с 5 неправославни вероизповедания. Под наслов "Събуди сърцето си" стартира Великденската благотворителна кампания за децата на загиналите полицаи и инвалиди от системата на МВР.

За първи път шестима представители на различни вероизповедания в България са обединени във видеоклип за една обща кауза.

Освен митрополит Николай, в клипа участват и Негово Високопреосвещенство Христо Пройков – епископ на Католическата църква в България, главният мюфтия Мустафа Хаджи, пастор Виктор Вирчев – председател на Евангелистките петдесятни църкви, отец Кусан Хадавян от Арменската апостолическа църква и равин Йосиф Леви от Централния духовен израилтянски съвет.

Кампанията е под патронажа на Министерството на вътрешните работи. Кампанията ще продължи до 1 май. Събраните средства ще бъдат разпределени между над 130 семейства на загинали полицаи и инвалиди от системата на МВР. Инициативата е осъществена със спомоществователството на Емил Коен, генерален мениджър на ПБК "ЦСКА" – АД.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...