Поклонническият път „Рилският Чудотворец“ ще се проведе за осма поредна годинаПо традиция най-големият поклоннически път в България „Рилският Чудотворец“ ще се проведе и тази година – за осми пореден път. Вярващите ще потеглят от София към Рилската света обител, където се съхраняват мощите на покровителя на българския народ св. Йоан Рилски.

Шестдневният маршрут е не просто път на поклонника, а едно съпреживяване на завръщането на мощите на Рилския светител – събитие, случило се преди повече от 500 години.

Поклонническият път „Рилският Чудотворец“ ще започне на 1 август от 9 ч., със света Литургия в старинния столичен храм „Св. София“.

Маршрутът на поклонническия път ще премине през три от най-красивите български планини – Витоша, Верила и Рила. През петте дни на прехода до манастира участниците ще изминат пеша повече от 100 км, като нощуват на палаткови лагери в района на различни населени места. На петия ден от пътуването групата ще достигне Рилската света обител, където ще се поклони пред мощите на Рилския чудотворец, а на следващия ден ще вземе молитвено участие в светата Литургия за Преображение Господне – един от най-големите християнски празници през лятото.

В поклоннически път „Рилският Чудотворец“ могат да вземат участие хора от всички възрасти.

За повече информация: 02 491-83-44

 

 

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: