Посрещаме светите мощи на Господния Предтеча

На 24 юни, когато Православната Църква чества рождеството на Св.Йоан Кръстител, в България имаме Божието благоволение да посрещнем светите мощи на Предтечата Господен.
На същият ден в храм “Св. Йоан Кръстител” – гр. Брацигово, област Пловдив, миряните с духовенство ще посрещнат голямата светиня. По инициатива на енорийският свещеник о.Любомир Траянов, от девически манастир в Гърция, светите мощи- /долната челюст на главата/, на Св. Йоан Кръстител за първи път ще пристигнат в нашата страна за благословение на православните християни. Това е велика Божия милост за нас!

Светите мощи ще бъдат придружени от двама гръцки митрополити с духовенство и посрещнати от Пловдивския митрополит Николай в гр.Брацигово в около 17,30 ч. тази събота. Същия следобед на площада на града ще бъде отслужен молебен, след което множеството от домакини и гости, с литийно шествие ще пренесе светинята в местния храм. Ще бъде отслужена празнична Вечерня, а на следващият ден ще има архиерейска Света Литургия, отслужена от митрополит Николай, в съслужение с гостите архиереи и духовенство. През цялата нощ храмът ще бъде отворен и ще се извършва богослужение.
Това е уникална възможност за всеки вярващ да дойде и да се поклони на Предтечата Господен, чийто Свети Мощи пристигат за първи път в нашата страна. Те ще останат в града и през целия неделен ден.
Не пропускайте възможността да посетите Брацигово, да се поклоните на светинята и да получите Божието благословение!

Коментари

коментара

Близки теми:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six − three =

*