Почина Гавриил Неврокопски от разколническия синод



Може да харесате още...

23 Отговори

 1. ignatii каза:

  Бог да го прости! Вечна му памет!

 2. ignatii каза:

  Бог да го прости! Вечна му памет!

 3. Християнче каза:

  НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО – НЕВРОКОПСКИ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ще остане завинаги като пример в нашите души и сърца. Един от малкото архиереи на БПЦ, който не се уплаши и не се предаде на безбожниците и комунистите. Очудва ме обаче невежеството на авторката на тази статия, че не знае значението на думите разкол и покаяние. Грозно, срамно и недостойно е! Въпреки, че е хулен, обиждан и в последния си час-Той-КАНОНИЧНО ИЗБРАНИЯ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ си отива от този свят с ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО. ВЕЧНАЯ ПАМЯТ и ДЪЛБОК ПОКЛОН!

 4. Дон Кихот каза:

  Днес е починал на 64 г. бившият световен шампион по шах Боби Фишер. Беше луд гений. Бог да го прости!

 5. faf каза:

  В моменти като този,човек може да види две неща първо: тук изобилства от псевдо християни и второ:в душите на феновете на Марин Найденов Минков,постепено закърняват.Аз не очаквам състрадание от тях нито добра дума.Но поне да уважават другото мнение могат(за администраторите на сайта).
  Наистина си отиде един благочестив човек и добър клирик на Българската Църква.Архиерей в пълнота,избран КАНОНИЧНО – по древните и вечни правила.И не на последно място -човек познаващ монашеството(за разлика от епископи на които и даже кракът им не е стъпвал в манастир) Неврокопска епархия овдовя със смъртта на новопреставилия се дядо Гвриил Неврокопски.Спи спокойно блаженийши владико има хора които ще продължат делото ти.Аз като свещеник казвам това.Ще продължим страданието и борбата защото чистотата на каночиността на вековната Църква го заслужава

 6. timoti каза:

  otec pavle ne ti pravi chest jalko a kolko mnogo te uvajavah

 7. stilijan каза:

  Бог да го прости. Само дето е жалко, че някои читатели на сайта се подиграват с Православната църква, като наричат самозванците канонично избрани-по кой канон? И малко повече уважение към Негово Светейшество Българския Патриарх.

 8. Encho каза:

  Бог да прости новопредставления! Само че спрете вече с опитите си за разкол – има един Патриарх, един Свети Синод, една Света Вселенска и Апостолска Църква!

 9. Дон Кихот каза:

  Не мога да разбера кое толкова те е съблазнило. Ако не си чувал за гениалния шахматист Фишер, това е твой проблем.
  .
  Искам да задам следните въпроси: Какво ще кажете за митрополитите, които бяха „канонични“, после станаха „разколни“, а накрая пак „канонични“? Какви са калугерчетата, които се вкопчиха в „разкола“, за да бъдат ръкоположени за епископи и бяха приети от Максимовия Синод в нарушение на канините без епитимия? Или за „каноничните“ митрополити, които имат поставена партийна задача да унищожат епархията си (особено манастирите) и успешно я осъществяват? Да си антихрист „канонично“ ли е или не?

 10. кон каза:

  един народ, една партия, една държава

  познато нали

  и един коминтерн можем да добавим, ако излезем от националсоциализма и отидем към социализма

 11. Idiot каза:

  Мъртвите учат живите.

 12. Al Rashid каза:

  този новопредставлен „епископ“ с кои православни църкви е имал евхаристийно общение? С Черногорска, Украинска, Македонска, Севернокарпатска и прочие здружения наричащи себе си църкви?

 13. Al Rashid каза:

  е имал епилепсия до подстрижението си в Рилския манастир, и въпреки че има епилепсия е ръкоположен за йеромонах. И какво се случва после? Той преминава в разкол и епилепсията се завръща в момента когато той напуска благодатта!
  Това ако не е безумие, и …, нямам думи, да ти се възстанови епилепсията и да не се върнеш………………..в Църквата!

 14. християнче каза:

  На глупави въпроси, отговор не се дава. Срамота е да спекулираш с епилепсията на дядо Гавриил. ЗАСРАМИ СЕ! По добре погледни какви заболявания има при „каноничните“ и тогава коментирай и питай.

 15. timoti каза:

  az dostatachno sam chuval za fisher no edva li tuk e mqstoto da comentirame tova a kolkoto do vaprosite ti otec to az moga samo da te pozdravq vaprosi na trezvomislesht no koi shte ti otgovori mi kaji nevijdash li kakvo stava okolo nas

 16. timoti каза:

  a kolkoto do tova dali dqdo Gavriil e episkop moje da se proveri toi e priznat ot vsichki pravoslavni carkvi za takav taka che mnogo vi molq ne slagaite kavichki a ako takiva se slagat to slagaite na tezi koito sa uzurpirali mitropolitskite prestoli i sasipvat carkvata ni zasramete se veche i si otvorete ochite STIGA LICEMERIE I PODMAZVACHESTVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOG PORUGAN NE BIVA!!!!

 17. Al Rashid каза:

  как така „епископ“ Гавриил е бил признат от всички? Вие имате сериозен проблем, май не сте чувал за Александийска, Йерусалимска, Вселенска, Сръбска и прочие патриаршии? Те със сугурност не са го разпознавали като епископ, сигурен съм не 100, а 1000%!
  Просто човека си почина ИЗВЪН црквата, без да се покае и е ясно къде е сега.

 18. prokimen каза:

  Приказките за МАСОНИТЕ са лекомислени и безотговорни. Погледнете форума. Дадох линк и фотографии от масонско списание, украсено с „иконите“ на т.н. „КАНОНИЧНИ“ цариградски патриарси.

  Църквата е ЕДНА не като администрация, а като УЧЕНИЕ! За каноничност може да се говори единствено доколко църковната администрация спазва КАНОНИЧНОТО ПРАВО на Православната Църква.

 19. getan каза:

  Ал рашид е прав-никои на го разпозна като неврокопски митрополит.Жалко отиде си неразкаян.
  De mortuis aut bene aut nihil.

 20. timoti каза:

  прочетете внимателно решенията на така наречения всеправославен събор. хаха. ами каква афтокефалност може да има БПЦ нали слушаме генерал Алексей Московски. та там пише,че епископ Гавриил е такъв в пълнота като му е даден титул Константийски(за сведение на тези дето са много канонични дядо Гавриил е бил дълги години монах в монастир, а не като някои например Николай Пловдивски, Дометиан Видински и много други).Според вас не се ли знае вече името на следващия който ще наследи Максим и ще продължи да разрушава вместо да гради. СТИГА. ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ СИ!!!!! БОГ НЯМА ДА НИ ПРОСТИ,ЧЕ ВИЖДАМЕ КАКВО СТАВА И МЪЛЧИМ!!!!!ОСЪЗНАИТЕ СЕ!!!!! БОГ ПОРУГАН НЕБИВА!!!!!!!

 21. getan каза:

  Признава му се епископството,когато признае и се вьрне в БПЦ>Тои докрая си остана в упорство и непризнаване Св.Синод.Така 4е да му признаем епископското достоинство,без той да има послушание и да се самоназовава Псевдоневрокопски митрополит е смешно.Признаваме му нешто,което тои не признава???

 22. timoti каза:

  се да пишеш после даваи наставления а колкото до послушанието, май максим беше обещал да се оттегли в монастир през 1998г. каде му е смирението а? кажи знаеш ли колко църкви е съградил и колко е помогнал да бъдат разрушени?

 23. getan каза:

  Ти се нау4и да мислиш после прави забележки.Бил признат за епископ от вси4ки-дрьн дрьн