Почина епископ Йоан, игумен на Рилския манастирТази сутрин около 7.20 часа, на 80-годишна възраст, е починал Негово преосвещенство Драговитийският епископ Йоан, игумен на най-голямата ни света обител, Рилския манастир. Той е бил откаран в петък в кома в благоевградската болница с масивен мозъчен кръвоизлив. След като състоянието му е било закрепено, дядо Йоан е бил спешно транспортиран в Правителствена болница, където е продължила борбата за живота му.

След вестта за кончината на техния игумен, монашеското братство на Рилския манастир е отслужило Св. заупокойна литургия. Монах Калистрат е заявил, че временно длъжността игумен ще изпълнява намиращият се в манастира епископ Тихон.

Екипът на Православие България изказва искрено съболезнованията си за кончината на епископ Йоан и се моли за упокой на душата му.

Вечна и блажена памет, владико!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...