Православна американка открива изложба в СофияКейт Джелингхаус, американка от Кънектикът, открива на 28 юли изложбата си от живопис, която ще продължи до 20 август в галерия книжарница София Прес, ул. “Славянска” 29.

Кейт е позната не само сред художническите среди в България (завършила е класа на проф. Андрей Даниел в НХА), но и сред православната общност – по време на седемгодишния си престой в България, тя приема Православието и участва като доброволец в различни образователни и социални проекти на фондация Покров Богородичен и едноименната енория в София.

В периода 1999-2003 Кейт публикува свои материали в периодичните издания на издателство Омофор. Неин превод на Поема за края на века от Чеслав Милош можете да прочетете оттук.

Първата самостоятелна изложба на Кейт е през 2004 г. в галерия Максим. След завръщането й в Бостън, където преподава История на изкуството в Montserrat College of Art, следват участия в няколко общи изложби.

На тази втора самостоятелна изложба в София посетителите ще могат да видят два нейни цикъла, "Глостър" и "Зелената улица", състоящи се от принтове и живопис върху хартия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...