Православни от Гърция дариха дрехи и храниЛовеч. Атинското дружество "Православни мисионери" дари на Ловчанската митрополия ТИР с дрехи и хранителни продукти. Вчера в ловешката катедрала "Св. Троица" негови активисти се черкуваха. Гостите от южната ни съседка произнесоха на матерния си език "Символа на Вярата" и "Отче наш", а отец Борис от обителта "Рождество на Пресвета Богородица" ги зарадва с две ектении на гръцки език.

Днес православните миряни от Гърция се поклониха в манастира "Рождество на Пресвета Богородица", известен още като Ботевградски и Орханийски манастир, който се намира в курортната местност Зелин край Ботеград, на около 2,5 км югоизточно от града.

Утре делегацията гръцки християни ще отпътува за отечеството си. Според дядо Гавриил дружеството "Православни мисионери" подпомага за втори път ловешкото християнско братство.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...