Празник на духовната музика в Габрово


Източник: Министерство на културата

На 13 и 14 октомври 2006 г. в Габрово се провежда Четвъртият фестивал на духовната музика. Организатори са Народно читалище „Габрово”, Община Габрово, Габровско Архиерейско наместничество, с подкрепата и на Министерството на културата. Участват различни по възраст и вероизповедание църковни хорове от Габрово, София, Пловдив, Горна Оряховица. Гост на фестивала е и църковният хор „Йон Пелеарка” от Констанца, Румъния.

Откриването на празниците е на 13 октомври в храм „Св. Троица”, а заключителният концерт „Тебе поем Господи” е на 14 октомври в зала „Възраждане”, Габрово.

Като съпътстващи прояви се открояват конкурса за написване на есе под мотото „Габровският дух през вековете” и ретроспективната изложба „Ехо от фестивала”.

Фестивалът е част от културната програма на Община Габрово, посветена на Деня на Света Петка Българска – 14 октомври, който е и празник на Габрово.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...