Празнични богослужения в академичния параклис на Богословския факултет на СУ


Sveti Kliment Ohridski

Снимка: Весела Игнатова

По случай 1100-годишнината от успението на своя патрон – свети Климент Охридски, в академичния параклис на Богословския факултет на Софийския университет предстоят празнични богослужения.

На 24 ноември (четвъртък) от 16 ч. ще бъде началото на празнична вечерня, а на следващия ден – 25 ноември, от 7 ч. ще бъдат отслужени празнична утреня и Божествена света Литургия в чест на светията, станал „пръв епископ на българския език“.

След края на богослужението по традиция от сградата на Богословския факултет ще потегли литийно шествие до паметника на свети Климент.

От 16.30 ч. ще бъде отслужена вечерня, а след нея ще започне и традиционната Светоклиментова вечер със студенти и преподаватели на Богословския факултет.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...