Ловчанска епархия участва в обществено обсъждане на името Богоявленски мост



Днес в Ловеч по покана на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова се е провело обществено обсъждане на предложението за именуване на пешеходен мост над р. Осъм с името „Богоявленски мост“. На обсъждането са се явили единствено представителите на Ловчанска епархия. 

Предложението за именуване на моста е направено от кмета на общината, но е било върнато от общинските съветници с решение №1013/30.05.2019 г. с мотив, че липсва обществено обсъждане. В прессъобщение на общината се казва, че на поканата, отправена към всички жители и заинтересованите страни да вземат участие в обсъждането са се отзовали само представителите на Ловчанска епархия. Те са пристигнали, водени от  митрополит Гавриил.

„Против названието „Богоявленски мост“ може да е само някой заклет богохулник, нормалният човек не може да е против. Всеки трябва да се постарае да открие Бога в себе си!“ , е казал Ловчанският митрополит. Той е благодарил на кмета Корнелия Маринова за това предложение.

Архимандрит Викентий сподели, че откакто се помни, в Ловеч на това съоръжение му викат „Мостът за никъде“, а е много по-добре да се нарича Богоявленски мост.

Протоколът от обсъждането ще бъде внесен на заседание на Общинския съвет Ловеч при следващото разглеждане на предложението.

 
Източник: Ловеч днес

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...