Представители на Богословския факултет ще участват във Втората конференция на Международната православна богословска асоциацияПредставители на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – преподаватели, докторанти и студенти, ще участват в конференцията на Международната православна богословска асоциация (International Orthodox Theological Association или съкратено IOTA) под надслов „Мисията и Православната църква“. Втората конференция на организацията се провежда от 11 до 15 януари в град Волос, Гърция.

IOTA се състои от двадесет и осем постоянни групи, представляващи различни области на знанието, свързани с православните християнски изследвания. Всяка група се ръководи от двама съпредседатели, а нейната дейност се консултира с група специалисти в дадената област, обединени в управителен комитет.

На конференцията ще бъдат представени доклади, изследвания и издания в различни области на православното богословие от теолози от всички краища на света.

International Orthodox Theological Association е учредена през 2015 г. в САЩ. Първата ѝ голяма конференция се проведе в Яш, Румъния през 2019 г.

В рамките на събитието Богословския факултет на Софийския университет, който е институционален член на IOTA, ще представи научноизследователската дейност на академичния състав, учебните програми и възможностите за обучение в трите образователни степени „бакалавър“, „магистър“ и „доктор“, периодичното официално издание на факултета сп. „Богословска мисъл“ и избрани богословски издания от научната продукция на факултета.

 

Източник: www.uni-sofia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...