Предстои Вечер на великопостните песнопения в столичния храм „Св. Троица“Trisagion1На 19 февруари (петък) от 18.30 ч. в столичния храм „Св. Троица“ (бул. К. Величков и ул. Цар Симеон) ще се състои Музикална вечер, посветена на началото на Великия пост.

Рециталът на византийски напеви е вдъхновяваща духовно-музикална подготовка за предстоящия 40-дневен път – от покайния канон на св. Андрей Критски до Голгота.

Подборът и интерпретацията на песнопенията са на Никола Антонов, солист във вокалната формация за византийска музика „Трисагион“.

 

Програма

1. Владыку, глас 7, св. Йоан Кукузел
2. Покаяния отверзи ми двери, глас 5, Жеко Павлов
3. С нами Бог, глас 6
4. Изгнан бысть Адам, глас 6, Жеко Павлов
5. Велик прокимен, глас 8, Петър Ламбадарий
6. Стихира на монахиня Касиана, глас 8
7. Блажен муж, глас 2, отец Неофит Рилски
8. Душе моя, глас 6, Иван Каиков
9. О Тебе радуется, глас 8, хаджи Ангел Иванов
10. Святий Боже, глас 1, Калугиру
11. Достойно есть, глас 1, Хаджиатанасиу

 

За повече информация: Trisagion.dveri.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...