Предстои финалната стъпка за канонизацията на владика СерафимVladika SerafimС решение от 24 декември Св. Синод на Руската православна църква предлага въпросът за канонизацията на приснопаметния Богучарски архиеп. Серафим (Соболев) да бъде внесен за разглеждане от Архиерейския събор на РПЦ на заседанията му, които ще се проведат на 2 и 3 февруари 2016 г, съобщава официалният сайт на Българската патриаршия.

Положителното решение на Архиерейския събор на РПЦ ще бъде финалната стъпка за канонизирането на владика Серафим.

На 4 декември съвместната комисия от духовници и богослови на Руската и Българската православна църква, свикана в София във връзка със започнатата процедура по канонизацията на архиепископ Серафим (Соболев), излезе с единодушното решение, че не съществуват пречки за канонизацията на владика Серафим.

Владика Серафим е погребан в криптата на Руската църква „Св. Николай Мирликийски“ в София и вече от десетилетия е почитан от вярващите като техен застъпник пред Бога.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...