Противопоставя ли Ердоган исляма на християнството?viara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество”.

В поредния брой на предаването ще видите:

  • „Как е възможно да има диалог между исляма и другите  религии?” – това каза наскоро Рeджeп Ердоган и то точно две години след официалната му среща с папа Франциск в Анкара, когато самият той заяви, че почти няма теми, по които християни и мюсюлмани да имат противоречия. За дефинираната заявка на турския президент да се превърне в обединител на мюсюлманския свят  и за упреците към Ватикана; за опитите на Ердоган да настрои ислямския свят срещу християнството; за мечтата му да възстанови халифата в неговия османски вариант – очаквайте коментарите и позициите на проф. Адолф–Мартин Ритер от богословския факултет в Хайделберг, арабиста проф. Владимир Чуков и пастор Татеос Нигохосян.
  • България никога не е била в миналото периферия на православието – доц. Ралица Русева за новото, уникално издание „Златна книга – икони от България (ІХ-ХІХв.)  
  • Eкзарх Стефан под „грижите” на Държавна сигурност – разговор с доц. Дилян Николчев, публикувал в едноименната си книга невероятни документи за съдбата на последния български екзарх (1945-1948 г.) по времето на атеизма.

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Гледайте ни и тази събота. Започваме в 17.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...