Прот. Николай Георгиев е новият началник на отдел „Връзки с обществеността“ на Светия Синод

На провелото се редовно заседание, Св. Синод на БПЦ в пълен състав е взел няколко решения, свързани със синодалната комуникация с медиите и обществото.

Едно от решенията е, както съобщава официалният синодален сайт, освобождаването на досегашния началник на синодалния отдел „Връзки с обществеността“ Александра Карамихалева от тази длъжност (която тя заема от юли 2013 г.).

В решението се казва: „Поради необходимостта от назначаването на духовно лице на длъжността началник отдел „Връзки с обществеността“, като изказва благодарност за положените трудове, освобождава Александра Карамихалева от длъжността началник отдел „Връзки с обществеността“ към Св. Синод, като същата остава на длъжността гл. редактор на ЦВ в СИ, считано от 14.12.2017 г.“.

На мястото на Александра Карамихалева е назначен протойерей Николай Георгиев, считано от 14.12.2017 г.

Св. Синод е определил още Старозагорския митрополит Киприан за официален говорител на Св. Синод и духовен надзорник на отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод.

Отец Николай Георгиев е роден на 16 януари 1964 г. в София. През 1989 г. завършва Софийската духовна академия. Служил е в столичните храмове „Свети Димитър“, „Света Параскева“ и в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“, бил е свещеник и към Българската православна епархия в САЩ, Канада и Австралия. Той е основател, съучредител и председател на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода в България, част от Международната асоциация Prison Fellowship International.  Отец Николай е първият изповедник на Софийския затвор след промените. Създател е на Капеланската институция в България (1993) и Капеланската служба към Министъра на правосъдието на България (2004).

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Коментари

коментара

Близки теми: