Публикуваното становище по повод Националната стратегия за детето не е официално и не е подписано от Св. СинодСтановището по повод Националната стратегия за детето, което бе оповестено и публикувано на официалния сайт на Българската патриаршия, се оказа, че не е официално, съобщи БНТ. То не е гласувано на заседание на Светия Синод и не е подписано от членовете на Св. Синод, но е изпратено за публикуване на официалния сайт на Патриаршията от Ловчанския митрополит Гавриил.

Оповестеното становище провокира вълна от противоречиви оценки в медийното пространство. В средите на самите православни се чуха мнения както в негова подкрепа, така и немалко критични коментари. Сред основните критики е тази, че езикът и аргументациите в становището са повече в духа на една назидателна строгост, отколкото в духа на евангелската любов. В защита на становището пък се изказаха мнения, че тълкуванията, които виждат в него одобряване на физическото наказание като възпитателен метод, са спекулативни.

Без отговор обаче остава въпросът защо от публикуването на текста на 8 февруари до днес становището продължава да стои на официалния сайт на Българската патриаршия, без да бъде изяснен неговият статут. Оставаме в очакване на официално съобщение на Св. Синод по повод създалия се казус.

 

 

Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи