Публикуваното становище по повод Националната стратегия за детето не е официално и не е подписано от Св. СинодСтановището по повод Националната стратегия за детето, което бе оповестено и публикувано на официалния сайт на Българската патриаршия, се оказа, че не е официално, съобщи БНТ. То не е гласувано на заседание на Светия Синод и не е подписано от членовете на Св. Синод, но е изпратено за публикуване на официалния сайт на Патриаршията от Ловчанския митрополит Гавриил.

Оповестеното становище провокира вълна от противоречиви оценки в медийното пространство. В средите на самите православни се чуха мнения както в негова подкрепа, така и немалко критични коментари. Сред основните критики е тази, че езикът и аргументациите в становището са повече в духа на една назидателна строгост, отколкото в духа на евангелската любов. В защита на становището пък се изказаха мнения, че тълкуванията, които виждат в него одобряване на физическото наказание като възпитателен метод, са спекулативни.

Без отговор обаче остава въпросът защо от публикуването на текста на 8 февруари до днес становището продължава да стои на официалния сайт на Българската патриаршия, без да бъде изяснен неговият статут. Оставаме в очакване на официално съобщение на Св. Синод по повод създалия се казус.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...