Света Литургия и молебен за 4-годишнината от интронизацията на патриарх НеофитНа 24 февруари се навършват 4 години от избирането на тогавашния Русенски митрополит Неофит за Български патриарх. На същата дата преди четири години се състоя и тържествената интронизация на патриарх Неофит в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Годишнината от патриаршеското служение ще бъде отбелязана със света Литургия. В утрешния ден празничното богослужение ще започне в 9 ч., в храм „Св. Марина“, който се намира в двора на Софийската света митрополия, и ще бъде предстоявано от ставрофорен иконом Ангел Ангелов – протосингел на Софийска света митрополия. След светата Литургия ще бъде отслужен благодарствен молебен.

Празничният ден ще завърши с киносъбитие – от 17.30 ч. в Руския културно-информационен център ще се състои софийската премиера на документалният филм “Светителят хирург”, посветен на свети Лука Войно-Ясенецки, на журналиста Ангел Бончев. Входът е свободен.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...