Св. Синод определи Врачанския митрополит Григорий за наместник на Видинската епархияНа днешното си извънредно заседание по повод кончината на Видински митрополит Дометиан, Св. Синод избра за наместник на овдовялата Видинска епархия Врачанския митрополит Григорий. Той ще ръководи делата на епархията до избора на наследник на покойния архиерей.

Както по-рано бе съобщено от Видинската света митрополия, днес синодалните архиереи потвърдиха 20 септември като дата за опелото и погребението на техния събрат, от 12 ч. в катедралния храм на Видин „Св. Димитрий Солунски“.

Светият Синод отново сърдечно се обръща с чувства на искрени съболезнования преди всичко към близките на покойния дядо Дометиан, към клира и паството на овдовялата Видинска епархия, и подновява призива си за сърдечна молитва за упокоилия се непрежалим епархийски митрополит и синодален архиерей.

„Вечна, блажена и светла да бъде паметта на преставилия се в Христа Господа Видински митрополит Дометиан! Бог да го прости!“, се казва в синодалното съобщение.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...