Св. Синод определи листата с епископите кандидати за нов Видински митрополитНа своето редовно заседание от зимната сесия на Св. Синод в пълен състав бе определена листата с достоизбираемите епископи на БПЦ-БП, които ще участват в избора за нов Видински митрополит, съобщава официалният сайт на Българската патриаршия. Вече е ясна и датата, на която ще се състои епархийският избор за новия митрополит – 28 януари 2018 г.

В листата на епископите, кандидати за митрополитския избор във Видинска епархия, влизат:

Драговитийски епископ Даниил, викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия;

Белоградчишки епископ Поликарп, трети викарий на Пловдивския митрополит;

Агатополски епископ Йеротей, викарий на Сливенския митрополит;

Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Председател на ЦН на ПКСХП „Св. Александър Невски”;

Константийски епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит.

Врачанският митрополит Григорий, наместник на овдовелия Видински епархийски престол, е натоварен с организацията на епархийския избор.

На 4 февруари 2018 г. в Синодалния параклис „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител” ще бъде извършен каноническият избор за нов Видински митрополит.

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...