Софийската духовна семинария ще отбележи патронния си празникLogoSeminaria-jpeg-На 19 октомври – деня, в който Църквата чества паметта на св. Йоан Рилски, Софийската духовна семинария отбелязва своя училищен и храмов празник.

Ръководството на семинарията, учителската колегия и учениците отправят покана към столичани за вземат молитвено участие в богослуженията по случай празника.

На 18 октомври от 18 ч., след премиерата на книгата „Лек за безсмъртие“ (от 17 ч.), ще започне празничната вечерня, оглавена от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

На 19 октомври от 9 ч. ще бъде отслужена празнична света Литургия в храма на семинарията „Св. Йоан Рилски”. Богослужението ще бъде оглавено от Ловчанския митрополит Гавриил.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...