Старозагорският митрополит Киприан и Старозагорската опера отправят с песен послание за мирПесен по музика на един от първите български композитори Добри Христов, изпълнена акапелно от хора на Старозагорската опера с диригент Старозагорският митрополит Киприан, отправя всеобщо послание за мир. Това съобщават от пресцентъра на операта.

Песента „Во царствии Твоем“ е записана в катедралния храм „Свети Николай“ в Стара Загора. Солото изпълнява солистката на операта Емилия Иванова. Текстът на песента е заимстван от Евангелие на Матея.

Клипът, записан от оператора и режисьор Милен Ботев, е вдъхновение, моление, смирение, послание за мир и човечност, посочват от пресцентъра на операта.

Клипът е публикуван във Youtube канала и Фейсбук страницата на Държавна опера – Стара Загора.

 

Източник: БТА

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...