Студенти и преподаватели от Богословския факултет в София се включиха в инициативата за почистване на гробищните паркове в столицатаДесетки доброволци се включиха тази събота – 28 октомври, в кампанията за почистване на гробищните паркове в София.

Сред тях бяха и преподаватели и възпитаници на Богословския факултет на Софийския университет. По инициатива на катедра „Библеистика“ към факултета, богословите почистиха гробните места на основателите на висшата духовна школа в София, както и на видни духовници и общественици като Макариополски епископ Николай, Тивериополски еп. Никодим, академик Иван Гошев, проф. Михаил Малецки и писателя Стоян Михайловски.

Инициативата се провежда в навечерието на Архангелова задушница (4 ноември), когато Православната църква се моли за душите на починалите.

По данни на Столичния инспекторат, с помощта на доброволците за един ден от гробищните паркове в столицата са били почистени над 350 куб. м зелени отпадъци (храсти, клони и треви). Те са били извозени до линията за преработка на зелени отпадъци, за да се превърнат в компост.

Снимки: Екатерина Дамянова

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...