Студентска среща на тема: Богословие на иконатаСтудентите от Православния богословски факултет при ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” се срещнаха тази седмица в Православния библиотечно-информационен център, за да разговарят за богословието на иконата.

Студентката Грета Милева представи и предложи за обсъждане статията на Архимандрит Рафаил (Карелин) – „Богословие в цветове”.

Обсъдена беше и статията “За църковно-литургичните основи на православната иконография” на Свилен Тутеков, а връзката между Преображение Христово и иконата беше разгледана от Катя Димитрова – студентка по Иконография и Богословие във Великотърновския университет.

При следващото студентско четене, което ще се проведе в началото на учебната 2006/2007 година, темата за обсъждане ще бъде: “Езически елементи в българската църковна практика”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...