Съюзът на църквите на адвентистите от седмия ден ще открие Висше духовно училище                                                                                                                                                

Правителството разреши на вероизповеданието Съюз на църквите на адвентистите от седмия ден да открие висше духовно училище, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Теологичният колеж „Стефан Константинов” е със седалище в София и има за цел да задоволи специфичните нужди от свещенослужители на вероизповеданието. Той предлага библейско, теологично и практическо обучение, което да подготви студентите за пасторско и друго служене и да изгради в тях умения и способности да поемат ангажименти в църквата и обществото. Теологичният колеж не е част от националната система за висше образование.
Адвентната църква в България има почти вековна история. В момента на територията на страната съществуват 94 адвентни църкви.
По реда на чл. 33, ал. 7 от Закона за вероизповеданията Министерският съвет вече е давал разрешения за откриването на Висшия евангелски богословски институт, Висшия ислямски институт и Българския реформиран презвитериански колеж и семинария.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

9 Отговори

 1. RSA каза:

  За съжаление, това което правят нашите „управници“ се нарича държавна измяна. Ясно е, че когато толерантността премине в предателство става неприятно за цял един народ.
  СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ ВОВЕКИ ВЕКОВ. АМИН.
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

 2. Teodor каза:

  О, неразумний юроде!….беше казал преп. Пайсий Хилендарски;
  Не сме народ, не сме народ – а мърша!….поета
  Без православие – няма България!….един наш Държавник
  Аз добавям за тези бесове, казаното от Псалмопевеца:
  „…Да се дигне (възкръсне) Бог и да се пръснат враговете Му, да бягат от Лицето Му, ненавиждащите Го; както изчезва дим – да изчезнат, както се топи восък от лицето на огъня. Така да погинат грешниците, от лицето Му, а праведниците да се възвеселят!“

 3. Encho каза:

  Има една фраза на Емилиян Станев: „Българинът пали една свещ на Бог и две свещи на дявола!“ С това си действие нашият „правителствующий сингклит“ пак оплете конците… Ами да поканят тогава на 6 януари някой пастор да им освети знамената, или пък на 24-ти май някой евангелист да им предвожда шествието! На Коледа (защото те не празнуват Рождество Христово) може да поканят главния мюфтия да ги благослови и … готово!

  Понякога ме е срам, че съм българин!

 4. Markova каза:

  дебатират дали да се учи вероизповедание в училище,а за тая „църква“ решават от раз,че може да имат и свое училище,…..,така е,като си избираме най-мръсната пяна да ни управлява

 5. vesko_alex каза:

  Господ бог и Исус Христос да ни простят ,че позволихме на евреите да се гаврят и управляват българия.Ние сме еднствената православна страна в Европейският съюз, която позволи на антибългарските ни управници да променят конституцията в нея да не се пише че сме православна страна . ГОСПОДИ ПРОСТИ НИ АКО МОЖЕШ

 6. Zlatkov каза:

  Какви са тези реакции от вас бе люде християни. Да адвентизма е вяра доста отдалечена от християнстството, но има 10000 български граждани, които я изповядват. Щом искат да вярват така – тяхна воля. Щом искат да си изучават вярата – пак тяхна вола. „Насила може да се вземе, но насила не може да се даде“ – така казва Дилбер Танас от книгата на Свобода Бъчварова „Литургия за Илинден“. Насила не можем да направиме некого православен.
  Още повече адвентистите са мирни хора и на никога не пречат. Да ученията им се отхвърлят дори от най-крайните протестанти, да ученията им са небиблейски – ама хората така си вярват. Ако сме истински православни християни, първо трябва да се помолим за тези заблудени наши братя и сестри, а не да се вайкаме и да развяваме псевдо православни и патриотарски лозунги.

 7. Nqkoi каза:

  Първо, къде в Библията Исус Христос е направил и намек за национализъм, че да обвинявате българското правителство в измяна ?
  Второ, запознайте се с адвентизма и членовете на църквата, сравнете ги и сами преценете 🙂
  Трето, кои по-точно адвентни доктрини нямат библейска обосновка ?
  Четвърто, аз лично мога да изброя десетина православни доктрини, влизащи в грубо противоречие с Библията !
  Пето, сравнете живота, делото и вярата на апостолите с православната и адвентната църква, и ми кажете честно коя се доближава повече до апостолската църкава 🙂

 8. Баце Гацо fashoinфен каза:

  Пък я, баш Я, бих се замислил, откъде адвентистите взимат парите си, и кой така умело ги лансира? Има ли някаква цел, този, който ги лансира и каква е тя? Ако мислите да ме обвините, че съм старостилец, ще направите грешка. Я съм си Я. И се не черкувам баш със сички!

 9. Баце Гацо fashoinфен каза:

  Простете ми за езика, но това е сериозна тема и симпатиите са немислими. Според мен, всички евангелски Църкви се лансират и подържат само с една цел, целта на икуменизацията и заблудата на обикновените хора, който хора си скъсват …. от бачкане, докато други лъжат и харчат готови пари. Това с лъженето е човешка черта, има го навсякаде и винаги ще го има. Ако имам власт, много лесно ще уловя и манипулирам, което и да е действително и недействително събитие. Независимо каква философия или житейско модерно течение е това събитие. Няма случаен капитал и свят пълен със случайности. Зависими сме от земния капитал. А капиталът не попада в случайни и несигурни ръце!