С водосвет започна новият сезон в русенско читалище


Източник: в. Бряг, Русе

С водосвет, отслужен от отец Иван Стойчев от храма “Свето Вознесение”, започнаха новия артистичен сезон в читалище “Ангел Кънчев”. Свещеникът поръси със светена вода помещенията, които са били ремонтирани основно през последните два месеца.

Освежени са стелажите за книги и стените. Много фирми са дарили средства и материали за ремонта на читалището, обясни ръководителката му Моннарина Зебилянова. Своето място до дни ще намерят и книгите, получени като дарение през последните месеци, допълни тя.

“Това не е храм, но е място, където всички получават духовна храна”, каза по време на краткото си слово отец Иван. Той пожела на екипа на читалището много успех през новата година.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...