Траур на Йордановден заради моряците от “Ванеса”


Darik News

Кметът на Бургас Димитър Николов отмени празничните ритуали на Йордановден, заради трагедията с бургаските моряци. Веднага след като бъдат потвърдени имената на загиналите, в общината ще бъде обявен траурен ден.

На Йордановден в се отменят литийното шествие и ритуала “Хвърляне на Светия кръст”. Вместо тях от 11.30 на площада пред храм “Свети Свети Кирил и Методий” ще бъде прочетена заупокойна молитва за загиналите моряци от кораба „Ванеса”.

Единственият ритуал, който остава е в 11.00 часа на площада пред църквата, където ще бъде отслужен Велик богоявленски водосвет с освещаване и благославяне на знамената на представителни части на трите вида войски от бургаския гарнизон.

“Това е огромна трагедия за града, Общината ще направи всичко възможно да подпомогне семействата на загиналите в този тежък момент”, каза Николов.

Отмяната на всички тържествени ритуали е съгласувана с представителите на Сливенска митрополия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...