Уникална икона даряват на църква в Карлово


Източник:  Darik News

Уникална икона на Свети Николай ще дари на църквата “Свети Николай” в Карлово кметът на града Емил Кабаиванов. Тя е изработена от Охридската иконописна школа, а рамката е с характерна дърворезба.

Иконата е поела част от силата на мощите на Климент Охридски, тъй като е осветена на гроба на българския светец в Охрид, казаха от общината.
Освен нея църквата ще получи също меден купел за кръщенета. Кметът на Карлово ще подари подобна икона “Успение на Света Богородица” и на другия храм в Карлово, който носи името на Божията Майка.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...