Ученици и учители от Варна създадоха електронна книжка за св. Йоан Рилски Чудотворец



На 19 октомври православната църква почита св. преподобни Йоан Рилски Чудотворец – най-великият български светец, небесен закрилник на целия български народ. Основател на знаменития и най-величествен манастир в България – Рилския манастир.

За да отбележат празника, учениците от IV А клас на ОУ „Панайот Волов“ във Варна, които се обучават в школа „Православни християнски ценности и традиции“ към ЦПЛР – Общински детски комплекс, заедно с двамата учители – г-жа Дарина Кючукова, учител – богослов и г-жа Ирина Владимирова, начален учител в ОУ “Панайот Волов“, създадоха електронна книжка за живота и делото на светеца, за да може колкото е възможно повече деца се докоснат до тази свята личност, наречена Закрилникът на България.

Илюстрацията на корицата е на Преслава Лефтерова, а прочитът на стихотворението е на Никол Ло Фаро, ученици от IV А клас.

Линк към книжката за свети Йоан Рилски >>>ТУК

Източник: ЦПЛР – Общински детски комплекс гр. Варна

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...