Фойерверки за Спасителя. Защо?viara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество”

В този брой на предаването очаквайте:

  • Светска заря, гвардейци и Ботев марш в най-святата нощ за християните – благочестиво начинание или църковен кич, „за” и „против” пищното нововъведение, кой и защо го одобри,  противоречи ли то на канона или на добрия вкус? И дали архимандрит Дионисий е пионер в инициативата на възкресните фойерверки у нас, или е само подражател на по-старшите от него в йерархията? Коментар по темата очаквайте от гостите на Горан Благоев – писателя Теодора Димова, богословите Щерьо Паспалев и д-р Камен Данов. 

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg, на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg или на редакционния ни телефон 02/814 2175. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на студийните ни телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

  • Вода газят, жадни ходят – защо селски храмове в  Пловдивска епархия, които са паметници на културата и се нуждаят от спешен ремонт,  не могат да бъдат реставрирани, въпреки възможността да се намерят необходимите средства. Защо европейските фондова се оказват недостъпни за църковните настоятелства? Кой губи и кой печели? Чуйте несгодите и разочарованията, които ни споделиха хората от селата Хвойна и Орехово.
  • Блажени невиделите – как чрез съмненията на апостол Тома, погрешно наричан „неверни”, Спасителят даде неоспоримо доказателство за Възкресението си.

Гледайте ни, очакваме Ви Започваме в 17.00 ч . 

Екипът на „Вяра и общество” 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...