Фонд за вероизповеданията поискаха участниците в Националния събор на православните сдруженияМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. safa1 каза:

  Tova koeto kazva diado Sionii e tema koiato se dav4e po4ti ot zorata na demokraciata.Do koga darjavata 6e si pravi oglu6ki e neponiatno,mojebi dokato po4ti iz4ezne pravoslavieto v Balgaria?Mislia,4e triabva kakto vis6ia klir,taka i razli4ni institucii koito sa zainteresovani za cennostnata sistema na balgarina,da poiskat oficialno stanovi6e ot darjavata po tozi vapros.

 2. skitnik каза:

  интересно кои институции са заинтересовани от това българина да има ценностна система след това да се запитаме каква ценностна система са заинтересовани тези институции да има българина и не на последно място защо държавата да има интерес от това младите българи да имат християнска ценностна система това „има Православие има и България“малко издиша защото Православието не е национална ценност то е наднационална защото не само българите са православни/това е под въпрос по мои наблюдения те са езичници Дънов Ванга и прочие са на по-голяма почит отколкото например българските светци от времето на турското робство дали живота си за вярата/ та неразбирам защо една светска държава ще отделя средства за религиозно обучение на децата си и по този начин ще върши работата/друг е въпроса и как ще я върши ако вземе да я върши/на тези които са призвани да го вършат цялата тази работа ми прилича малко на легендата за „Великия инквизитор“ на Достоевски-ние като християни имаме право имаме възможност и най-важно сме призвани да вършим нещо но се отказваме от това и искаме друг да го върши вместо нас както в легендата хората се отказват от свободата си дарена им от и в Христос та вместо да си запретнем ръкавите и да си вършим работата ние все още викаме неволята и чакаме Годо

 3. portos каза:

  Кой, уважаеми скитнико, ще преподава вероучението? Щатните учители по философия ли или възпитаниците на духовни семинарии и богословски факултети.

  Църковните богослови ще преподават. Какво значи „държавата ще ни върши работата“. Ние просто ще се възползваме от държавната база и масовата обхватност на държавното училище.

  Май-май, скитнико, философията ти върви пет разтега пред реалността…