Частица от мощите на Св.Николай пристига в Стара ЗагораИзточник:  Dariknews

 Старозагорската епархия ще получи в дар частица от мощите на Св.Николай Мирликийски –Чудотворец. Епархийският съвет кани всички православни християни да се включат в тържественото посрещане на светинята тази събота в 18.00 ч. на околовръстния път за Стара Загора.

Мощите на светеца ще бъдат изложени за поклонение в едноименната църква “Св.Николай ” в центъра на града.

Светецът – закрилник на моряци и банкери, е живял на територията на Мала Азия. През средните векове италиански моряци откраднали мощите от родния му град Мира и ги пренесли в Бари-Италия, където се пазят до днес.

Стара Загора ще получи частица от чудотворните мощи на Св.Николай Мирликийски благодарение на архиепископа на Виена кардинал Шьонборн и със съдействието на свещеноиконом Иван Петкин от българската църква в австрийската столица “Св.Иван Рилски”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...