Чудотворната икона на Св. Богородица – Осеновица днес ще бъде в Шумен и Варна


Източник: Агенция Фокус

Днес, когато Светата църква чества Светите Седмочисленици и Св. великомъченик Пантелеймон, чудотворната икона на Св. Богородица –  Осеновица от Рилската света обител, гостуваща на Варненска и Великопреславска епархия ще остане в гр. Шумен за поклонение до 17 часа, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

След това тя ще отпътува към гр.Варна. Там около 17:30 часа ще тръгне Литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица "Умиление" от старинния градски храм "Свето Успение Богородично" (Малката Богородица), до катедралния храм "Св. Успение Богородично" . Около 18:00 часа варненци ще посрещнат чудотворната икона на Св. Богородица – Осеновица от Рилската света обител и иконата Св. Богородица – Умиление от старинния храм “Св. Успение Богородично” в катедралата на Варна “Св. Успение Богородично”.

След това Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще отслужи благодарствен молебен към Бога и Пресвета Богородица за благополучие и единение на православния български народ и за благополучното завръщане на българските медицински сестри от Либия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...