Ще изградят храм в памет на жертвите от катастрофата край БялаМоже да харесате още...

1 Отговор

 1. toshev2006 каза:

  Трагедията в Бяла разтърси всички.Някой може би истински, а други са го преживели сантиментално.Важното е, че неколцина семейства преживяха преврат в живота си. За тях свичко вече ще е различно.Чудя се обаче, дали всички ние ,които чрез излъченото в медиите станахме съпричастни на събитието, си направихме правилният извод.
  Някога в Иерусалим паднала Силоамската кула и убила 18 „невинни“ граждани.Попитали Спасителя-Господ Иисус, как ще обясни случилото се. На недоумяващите Той отговорил:“Мислите, че онези осемнадесет души…бяха по-виновни от всички живеещи в Иерусалим? Не, казвам ви, но ако не се покаете, всички тъй ще загинете“./Лук.13:4/
  Изводът бил, другите да се поучат от бедата на неколцина, за да не ги сполети и тях същото.Божието правосъдие тегне над всекиго от нас. Никой не знае кога ще го застигне.Грешникът, какъвто е всеки несъвършен човек, е винаги в опастност. Само божието милосърдие отлага, нашето наказание, в очакване-Дано се вразумим.
  Ето сега е Коледният пост-време за размисъл и покаяние.Колцина българи, вярващи, се замислиха за своето спасение, за това какво е отношението им към Бога?Колко от хората днес истински постят?…
  Ще ли да строят храм. Хубаво нещо, но ще има ли кой да влезе в него, когато в Неделя или празник удари камбаната?Ще се замислят ли жителите на Бяла, пък и др.българи,какво всъщност честваме на „Рождество Христово“? И защо въобще се роди от Св.Дева? Или празника пак ще е само заради трапезата,уви?