15 години затвор за убийство в храмМонтана днес/Дарик

Върховният касационен съд в София потвърди присъда на Окръжния съд в Монтана за убийство и грабеж в православен храм в Лом, съобщиха от съда в Монтана.

Таско Марчев (25 г.) от Лом е осъден на 15 години затвор, защото на 8 май 2004 година убил с брадва клисаря на православния храм ”Успение Богородично” в Лом Спас П. (70 г.). До саморазправата се стигнало, след като Таско се опитал да открадне кутията с дарения за храма, която била пълна, тъй като в този ден се празнувал Великден.

Присъдата, издадена от Окръжния съд в Монтана, бе обжалвана пред Апелативния съд и пред Върховния касационен съд. По време на процеса Марчев не бе задържан.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...