300 расоносци протестираха пред Общината в ПловдивМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Не е ясно, за нас, които не сме в България, какво точно е станало в Пловдив. От матреиала става ясно, че близо 300 свещеници са протестирали, а митрополит Николай е говорил пред събралото се можество. Защо след като това е било протест на снимката към статията свещениците са в богослужебни одежди? Имало ли е молебен или само протест-демострация? И изобщо законите на България не регулират ли отношенията на собствеността в държавата?

 2. plamen каза:

  по информация от медиите, имало е молебен „за вразумление на управляващите“ и „прогонване на бесовщината“. имало е и литийно шествие с чудотворна икона по улиците на Пловдив и речи пред общината.

 3. Idiot каза:

  Доколкото ми е ясно, думата „расоносец“ значи човек, който е облечен в расо. По тая причина и аз ако облека расо и аз ще стана расоносец. Но благодат нямам и свещеник или монах няма да стана. По същата логика, „кръстоносец“ е човек, който носи кръст. И сатанистите носят кръстове, обърнати наопаки, но носенето на кръстове не ги прави християни, нито пък тези които са кръстени или носят кръстове.

 4. eko каза:

  Г-н Гюлеметов искаше да даде параклиса в ЖР Тракия на разколниците,за да прибира парсата от свещите и даренията там!Митр.Николай свика свещениците от Пловдивска епархия на литийно шествие и молебен за вразумление на властимащите,за да върне храма в лоното на Митрополията

 5. tristis_anima каза:

  Ami kakvo da vi kaja! tova e hram! Nebiva da gledame na Nego kato na ob6testven imot ili prosto obiknovenna sgrada! No Dqdo Nikolai e Plovdivski Mitropolit i toi e tozi, koito trqbva pruv da vleze v Nego!

 6. purlikov каза:

  Свещеници протестират за параклиса, добре. Но този прецедент не може ли да доведе до протести и за заплати?