74-годишен живее с надгробната си плоча под открито небеИзточник:  Darik News

74-годишен мъж живее под открито небе до Соколския манастир край Габрово. Апостол Стойков се е установил там с цялата си покъщнина и надгробната си плоча. Мъжът разказа пред Дарик, че 6 години е намирал подслон в църквата на с. Поповци.

Срещу безплатно ползване на квартира той извършвал поддръжка и изпълнявал различни дейности в храма. По думите му след скандал с новия свещеник Стефан е бил изгонен. Апостол обиколил манастирите в околността, търсейки работа и подслон и след като не намерил, транспортирал срещу 50 лв. покъщнината си на поляната, където се установил.

Възрастният мъж получава пенсия от около 140 лв., не е освидетелстван от ТЕЛК и няма сериозни заболявания. Дъщеря му е извън страната, брат му е починал. Пред Дарик радио Стойков сподели, че все още не иска да отиде в дом, потърсил е възможност за настаняване в общинско жилище, но е получил отказ. Излизането на свободен наем е непосилно за пенсията, която получава.

От Социалната служба в Габрово казаха, че вече са готови документите за настаняването на Апостол в дом и при желание от негова страна това може да стане до няколко дни. Дотогава мъжът остава да живее под открито небе.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...