Атеистичната пропаганда на БКП в документиМоже да харесате още...

12 Отговори

 1. Грешник каза:

  Другарите комунисти са си свършили работата, но не съвсем! Те нямат власт над нашите сърца и души. Не се гаси туй, що не гасне. И рече Господ: „Аз съм вечно Съществуващият” (Изход.3:14); „Аз съм пътят и истината и животът” (Йоан 14:6). „Аз съм Алфа и Омега, начало и край, първият и последният” (Откр. 22:13). Защото извън Бога няма нищо. Всеки трябва да рече: докато съм в Бога – нещо съм, щом съм извън Него – умирам.
  СЛАВА НА ТЕБЕ ГОСПОДИ, СЛАВА НА ТЕБЕ ВОВЕКИ. АМИН.

 2. Ангел Небесен каза:

  Каква невероятна прилика! Единият убива, разкъсва, тормози, гаври се с тялото, другият г-н Правосл. прави същото с душата. И двамата имат нужда един от друг, и двамата се пораждат взаимно, затова и се ненавиждат, защото се конкурират кой да изтреби повече души – единият с ватериалистическия атеизъм, другият с религиозното суеверие и мракобесие. Единият не вярва в небето, другият отрича земята, единият има партийни наместници, другият божи наместници; първият узорпира суверинитета на народа, вториятузорпира Бога в човека; първият хвърля в лагери, вторият предава на анатема, първият се кълне, че прави всичко за благото на човека, вторият уверява, че прави всичко в името на Бога. Единият е нахлюпил каскет, другият носи килимявка. Едно нещо ги свърза – Истината – те са вечните и разпоредители: който иска да построи съвършеното общество, ще дойде при комунизЪма, който иска Бог да го зачете за вечността, ще дойде при г-н Правосл. И двамата имат историята като гарант за своите претенции да властват, макар че вторият твърди друго и затова е по-коварен и двамата се опират на йерархията, първият на партийната, вторият на божествената и двамата са самодостатъчни.

  Амин!

 3. portos каза:

  Започна се… Бог да ни е на помощ. И Майката Божия. Помирисвам във въздуха предстояща дискредитационна кампания срещу Църквата. Помирисвам ги аз тези неща.

  …И дали този път не е най-добре да оставим злото да се изяви докрай. Въздържащия контранатиск май само препятства да светне добре на маймуната дупето…

 4. portos каза:

  Поздрави за всички антикомунисти, които употребяват вярата, за да „работят на парче“ срещу народа си.

  http://portos-14all.blogspot.com/2008/05/blog-post_07.html

 5. Idiot каза:

  Църквата се състои от две части: земна и Небесна. И двете са взаимносвързани и не могат една без друга. Как земната част ще си върши работата без благодатта на Небесната част и как Небесната част ще търси заблудената овца без земната? ОТОГОВОРИ, АНГЕЛЕ, ДЕТО СЕ НАЗОВАВАШ НЕБЕСЕН!!!

 6. Ангел Небесен каза:

  Така ще бъде до края на света.; не е необходимо човек да се прави на интересен, на много важен или на изтънчено духовен или да разиграва театро..но така ще бъде: Ангелите ще се наричат от човеците бесове, а на бесовете ще им се целува ръка и ще им се указва почит, като на Ангели.
  Към Idiot – не всяка общност в която се пее възхвала и се повтаря :”Господи, Господи!” е божията църква. Има секти от 20 човека, има секти от 2000 човека, има секти от 2 000 000 човека, а има секти и от 2 000 000 000 човека просъществували повече от две хиляди години. Христос обаче си остава неизявен, впрочем той е изявен само в представите и въображението на въпросните секти (официални – традиционни, модернистични – реформаторски, нео-, пост- и всякакви творения на човешката измислица). Времето не прибавя нищо към Истината, нито последната се нуждае от човешка традиция за да докаже истинността си. Това което дава плод е Христово; това, което си въобразява, че дава и е давало плод е от ..(уважение и към вашите чувства); плодовете се виждат, или по-скоро не се виждат, навсякъде и не е необходимо човек да е според вашите критерии религиозен за да ВИДИ и ПОЧУВСТВА, че там където само се говори за Бог, Бог го няма, като при това и 5млрд. години да изминат кононите и догмите нито прибавят, нито отнемат нещо от единствената истинната Христова Църква: тази просто да обичаш – И НИЩО ПОВЕЧЕ! Ама може ли това да се вмести в ЮДЕО-ЕЛИНИ-стичното хрстиянство?! Не, не може. Ангелът-Духа, срещу Историята-религията.

 7. portos каза:

  Вие сте гностик. Трябваше ми известно време, за да го установя.

  Но още не ми е ясно по кой еон се именувате. Надявам се да го явите в най-скоро време.

 8. Ангел Небесен каза:

  точно на това учи религията и сектантското мислене изобщо – да се каталогизират хората в определени системи за да са по-понятни и да се води организирана война с тях.
  Тоя ЕОН съществува само в алкохолизираната ти тиква; а аз съм всичко друго но не и гностик. Тъй като вие сте приватизирали всички „понятия“ за вътрешно-църковна употреба (според както ви изнася и както най-добре може да манипулирате „чадата“ си с тях), ако ти е ясна избощо връзката между мистика и разум, може някой ден и да започнеш и да разбираш нещо; до тогава приятен алкохолен делириум и продължавай да се упражняваш. Хлъц.

 9. Дон Кихот каза:

  Сатанизмът в Румъния. – http://pavel.bloghub.org/

 10. Idiot каза:

  Светото Православие не е секта. Христос е изявен и затова Той е един и същ и вчера, и днес, и утре. Затова Той дойде на земята и затова на Петдесятница Светият дух слезе върху апостолите за да свидетелствуват за Божествената Истина. Наистина, времето не прибавя нищо към Истината, но с времето тя бива изкривявана и преиначавана. Затова е Църквата. За да свидетелства за Истината на всички и на всичко по света и до края на света. Истината се състои от две неща: Божественото предание да бъде предадено както го е оставил Господ и какви събития са се случили. Светата Православна Църква се справя блестящо с тези си задачи, спуснати Отгоре.
  А, критерии за религиозност няма. Или вярваш, или не вярваш. Ако вярваш поне се опитваш да вървиш след Господ, а ако не вярваш… ми, не вярваш.
  Съгласен съм, че вяра без дела е мъртва, но и където са двама или трима събрани в Негово име, там е и Той между тях. Не може да не стане въпрос и за Него. Самият Той е казал, че „не всеки, който казва „Господи, Господи“ ще влезе в Небесното царство“, но като се събереш с нетоплохладни едноверци, няма как да не кажеш „Господи, Господи“.
  На мен не ми трябва да чувствам Бог. Знам, че Него го има. По това, каквото е направил. Това, което той е вършил и върши е съвършено и дивно. Него човек не може да го повтори нито да го възпроизведе.

 11. Ангел Небесен каза:

  всяка църква може да стане секта, ВСЯКА!, защото всяка се стреми да изрази Христос, а това е най-трудното нещо; но все пак към пътя на това изразяване е важна ИНТЕНЦИЯТА; разбира се, че всеки е грешен, но когато постави ценностите в обратен ред, или когато властва законът, а той си въобразява, че е на правилния път – става страшно и мрачно. Тогава Христос го няма, и никакви претениции и никакви традиции нямат сила.
  Христос не е там където просто двама са се събрали и го споменават, а там където двама или безброй други изпълняват волята на Отеца споменават го и му благодарят зотова,че в тях има вечин живот, именно чрез делата им; във всичко се гледа само и единствено изразяването, другото е схоластика.
  Да чувстваш Бога, значи да не можеш без Него, дори и да го предаваш непрекъснато, това за съжаление не е същото като да изповядваш някаква вяра или да си се насъбираш с други хора, защото така е писано някъде си. Истинната Църква не е с безгрешни, а с осъзнаващи и чувстващи Бог в себе си, РЕАЛНО, не заради традицията или нещо друго, обединени единствено от любовта и от нищо друго. Разкритието на Бога в човека НЕ Е изповядване на тая или оная вяра, то е просто неговото осъществяване в живота – нищо, ама нищо повече. Всичко друго е суеверие.
  благодаря за вниманието.
  жив и здрав

 12. Makedonski каза:

  Хвала, брате за словото!

  „Аз съм вечно Съществуващият” (Изход.3:14); „Аз съм пътят и истината и животът” (Йоан 14:6). „Аз съм Алфа и Омега, начало и край, първият и последният” (Откр. 22:13). Защото извън Бога няма нищо. Всеки трябва да рече: докато съм в Бога – нещо съм, щом съм извън Него – умирам.