„И небето е все по-близо…“Може да харесате още...

23 Отговори

 1. Ангел Небесен каза:

  Анти-христа ще дойде именно от „ЕДИНСТВЕНАТА“(истинна) религия; това, че щял да бъде светски владетел е за отклоняване на вниманието; оглесалото на Духа е Дух, не материя. Духът на Анти-христа е влязъл в света още след разпъването на Христос:“и в Мен той няма НИЩО“; анти-христа е религиозен, той изопачава само и единствено Истината за Христос, на него не са му необходими благата на света, те са само следствие от духовното поробване чрез религията и по точно с християнските деноминации, в които той вижда своето творение и призвание – да изопачава в различна степен Христовия Дух, като ги разделя на „единственно истинни“ пазители на Христос. Анти-христа е огледало на църквата христова, не на светски държави.
  Този анти-христов дух се е настанил здраво във всяка „единствена“ християнска църква на различните конфесии. Лично аз залагам анти-христа да дойде от православието, тази конфесия ми се струва най-мракобесна, най-самодостатъчна, най-„истинната“, абе изобщо всичко най(като анти-христа)имаща най-малко общо с чистата Христова любов, т.е. с чистия Христов Дух.
  ЛЮБОВТА НЕ СЕ ИЗВЕЖДА ОТ НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ОТ САМАТА СЕБЕ СИ.
  Именно православието, в най-голяма степен в сравнение с другите деноминации, поставя стотици принципи на извеждането на любовта към Бога (и ближния) от предхождащи я причини (поради голямото езическо влияние върху него), а това е в най-голяма степен Духът на Анти-христа, който подменя духовната реалност с ФИКЦИИ, които твърди, че са изпълнение на Божията воля.

 2. Chorbalan4o каза:

  малии, на такава глупост отдавна не бях попадал…

 3. Дон Кихот каза:

  Блокирайте този психопат с ангелския ник. Не ни стигат идиотите в църквата, а и извънцърковните кретени ще ни плюят.

 4. Ани Попова каза:

  Напълно съм съгласна с Дон Кихот!
  „… с Христос на душата е трудно, без Него обаче ти се гади.“, да и хиляди пъти да! Обичам дякон Кураев и неговия парадоксален стил!

 5. Рътеп каза:

  ха, ти май много много не ги разбираш тия работи , я по-добре на ум а? Ама и на глас ако искаш де, само, че аз ще се въртя на около дати се „радвам“ 🙂

 6. mirko каза:

  Слушайте „ангел“-а за Антихриста.
  Той има вътрешна информация! 😀

 7. mirko каза:

  Горкото момче… Като не може да си триеш мненията тук, ако някой ден дай Боже му светне в главата, цял живот ще го е срам кви ги е писал… И колко се излага горкото момче… даже се чудя ако го баннат и му ги затрият дали няма да му спестим доста срам… но пък той е полезен, а и дотогоава има време май.
  Дано се оправи горкото момче… Като знам кви гадости е налапал е за жал наистина…

 8. Ангел Небесен каза:

  всички вие сте толкова уверени, че съм………(всичко описано от вас), защо тогава се пените толкова много. Нали на мен ще ми се „въздаде“ според глупостите и аз евентуално ще „прогледна“ вашата истина (която е Божията). Стойте си във вашата вяра и оставете другите да имат собствено мнение.

  Романов, си има глава и съм сигурен, че я използва повече от всички вас взети заедно. Ако реши, че трябва да напусна, ще ме уведоми. Изглежда обаче вие искате да си се заградите от „вредни влияния“ и неуравновесени психопати; искам само да ви успокоя като ви кажа (не че ще ми повярвате де), че по-големи религиозни психопати от вас (повечето православни) не съм срещал по света, а аз съм се срещал с доста религиозни хора.
  Оставам с добри чувства към всички вас и нека Господ да е с вас.

 9. Ангел Небесен каза:

  това, което съм написал за любовта – вие го потвърдихте едно към едно.
  И да исках такъв резултат едва ли щях да го получа.

 10. jivko0o0o0 каза:

  tova mom4e e bolno.nujna mu e spe6na medicinska pomo6 i ne razbiram za6o se dava glasnost na podobni iziavlenia.pravoslavieto e sakrovi6nica,koiato triabva sviato da pazim,za6oto to e moje bi edinstvenoto istinsko i krasivo po svoeto estestvo u4enie ili jiteiska doktrina,koiato e ostanala v na6eto vreme i pak to e,koeto 6e ni dovede do spasenie.a angel bih go posavetval predi da se izkazva da se nau4i da misli kakvo to4no govori.iavno mom4eto ne e naiasno s dosta ne6a otnosno pravoslavnoto bogoslovie.

 11. Рътеп каза:

  Мхм, тук съвсем малко съм съгласен с теб! Не те намиран за болен, нито за объркан или сбъркан. Ти си имаш свое мнение, просто реагираме така, защото нас Православните, като реши някой да ни налива акъл, много не търпим. (и основателно според мен)
  Ти си човека, който иска да ни отвори очите и да ни просветли. За какво се бориш не разбирам?
  Всъщност разбирам, сега е време и ти сам да разбереш, че няма смисъл. Ние сме такива каквито сме!
  А пък на мен ми е перфектно, даже съм благодарен :-).
  Поздрави!

 12. iliana каза:

  коментарът ми разбира се не се отнася конкретно до горния ти постинг, а до цялостното ти участие тук. но предполагам, че повечето хора, които пишат и четат тук, са наясно.

 13. iliana каза:

  ангеле, предполагам воден от най-добри чувства, напоследък ти еднозначно се изживя като будната съвест на епохата и много естествено издразни сумати народ, в това число и мене. твърдо.

  извинявай, но някак не ми се връзва да интервенираш във всяко пространство, което ти се мерне, и да обясняваш гнусливо на „православните“ като на някаква безмозъчна маса , какви са и какви трябва да бъдат.(понеже ти явно държиш ключа към истината – нали така?- и отговорите ги вадиш от който джоб си поискаш…).

  каква е отредената от теб роля на публиката? единственият полезен ход очевидно е твоите читатели тук да си посипят главата с пепел и нададат покайни вопли от името на всички православни за това че нищо не става от тях. не се ли усещаш ми е чудно колко много си загубил мярка?

  има толкова омраза в писанията ти, че е трудно да се прочетат. тя е породена от нежеланието на хората да приемат твоите изобличения. но помисли върху две възможни причини за негативните реакции:

  – казаното най-често е обидно и невярно, като всяко обобщение, (но понеже постоянно го повтаряш, без изрично да си молен за тези оценки, то става и противно) и наранява чувствата на тези, към които щедро го запращаш.

  – в казаното – без значение дали е вярно или не – няма капка любов, за която пламенно проповядваш. което е израз на лицемерие и разрушава доверието към теб като личност. което пък води до спонтанно отхвърляне и на казаното от теб.

  поздрави

 14. Ангел Небесен каза:

  нищо от това, което сте написали Илиана, нито го мисля, нито го целя като резултат. Тъй като и Вие сте влезли надълбоко в провославната матрица, всяко „чуждо“ мнение Ви се вижда като – насаждане, провокация, „будна съвест“ и не звам си кво си. Хайде сега да помислим, кое е по-високо: любовта (която разбира се аз не знам какво е ) или православието (което се обижда грубо и най-безцеремонно от мен, като не щадя чувствата на смирените пасоми?????. Че този портал се казва „православие.бг“ ми е ясно, не ми е никак ясно обаче, това което пускам като мнения накърнява – soli Deo gloria, което струвами се не накърнява православните или може би това което го пиша за анти-христа да се окаже вярно?!?!?
  Ясно е, че се чувствате защитена с толкова много вярващи в Истината, но също така не ми е ясно как мислите човек да изкаже мнение, без да смята че то е правилно и че позицията която защитава е просто лична позиция??? Понеже вие сте дали възможноств този портал да се изказват и „инославни“(според вашите критерии), изглежда точно Вие предпоставяте „истинното“ говорене относно православието в диалог на принципа:“дакато говориш с мен ще мълчиш“.
  Не държа специално Вие да ме приемате като Личност. Ако някой не приема друг човек като личност, само заради това че е създаден от Бога, то няма да го приема като такъв каквото и да стане.

 15. Ангел Небесен каза:

  че всички, които пишат и четат тук са „наясно“ с мен. получих мнения (на лични), които разбира се не искат да се изяват ясно във форума за да не бъдат заплюти, които РАЗБИРАТ много добре това което искам да кажа.

 16. iliana каза:

  с това, до какъв тип твои коментари се отнася най-вече написаното.

  за останалото – винаги има постановка, ангеле небесен :-). ние сме актрьорите, както казва поетът…
  що се отнася до коментара ти – доста е парадоксален. не всичко разбрах, затова е ми е трудно да отговоря. какво значи – като говориш с мен ще мълчиш?! свободата да си кажеш мнението тук е очевидна, след като четем коментарите и ги коментираме.

  но тази свобода на размаха дори в светски контекст се ограничава от бузата на другия човек. колко повече трябва да я ограничава така горещо проповядваната от тебе любов. но това за теб няма значение – ти си убеден че имаш право да плюеш в най-интимното на събеседниците си, да обръщаш хастара на душите им просто и да им обясняваш, че всичко което правят и вярват е нищо, понеже… ? извини ме, понеже какво? какво беше това, което даваше право на тази твоя „свобода“?

  а, да. бях го написала по-горе. понеже ти си съвършен сърцеведец и имаш ключа към истината. да, наистина. направо те виждам как мяташ сухите съчки в огъня…

  нямам какво да ти кажа повече, защото явно говорим различни езици. продължавай да пишеш по този начин, щом това те изпълва. казах си мнението.

  поздрави

 17. Ангел Небесен каза:

  Ето ви го по различен начин казано:
  Вие приравнявате любовта към това което преставлява в цялост православието и всяко „оплюване“ на православието вие възприемате като оплюване на любовтта; иначе няма никаква логика доктрината православие да стои над последния грешен и заблуден човек. И още: тъй като Вие твърдите, че православието бил живот, а не догми и канони; не е ясно какво може да изразява обида за един човек живеещ в Христа, освен това някой да посегне на тази вяра, което е абсурдно и напълно невъзможно за никой човек.
  Христос не само не се е страхувал да го ударят по бузата, но и е подлагал и другата. „Плюенето“ за вас се отнася към доктринални ценности, в случая православието; защото Христос не разделя никой по конфесионален принцип (даже това е богохулство), а според делата – елементарно. Ако щете вярвайте, ако щете не; но това, което причиняват православните с действието или бездействието си, не може да се сравни и с най-циничният ми коментар и до това съм достигнал на базата на дългогодишен опит (толкова важен за вас).
  Няма да Ви го повтарям за пети път – НЕ ПРЕТЕНДИРАМ да притежавам ключа на Истината – ТОВА ГО ПРАВИТЕ ТОЧНО ВИЕ. Аз изказвам просто мнение, но понеже то не се връзва с православната ви „истина“, която по всички начини гледате да пробутате в обществото, това ви се вижда като нагрубяване, претенциозност, надменност и т.н. Не ми приписвайте ваши качествени изменения породени от пазене на ДОГМАТИЧНИ принципи.

  Желая Ви здраве и самостоятелно мислене.

 18. iliana каза:

  драги мой е суха“…

  излишни са тези отвлечени обяснения. и неверни.

  плюенето на православието не може да се отнася към „доктринални ценности“, защото в църквата такива няма. плюенето се отнася се към определени хора и техните духовни основания. отнася се към техния избор и начин на живот, който ти, без да познаваш, коментираш като характеристика на някакви родовоопределени вещи. например: стъклените шишета се пукат при висока температура. православните пък причиняват ужасни неща с действието и бездействието си … не знам как това конкретно да го обясня по-добре; очевидно е проблем на самостоятелното ми мислене.

  както писах, говорим на различни езици.

  поздрави

 19. Ангел Небесен каза:

  че коя е тая ценност драга моя, ако не тази да се отнасяте към всички, независимо от всичко с любов и в частност с такива като мен заблудени и коварно зли същества дошли да измъчват крефките ви душици?
  Изброявам, кои от следните ценности са по-ГОЛЕМИ от вашия ближен (в случая – аз):
  1.ръкотворния храм
  2.свещениците
  3.иконите
  4.тайнствата
  5.празниците
  6.обредите
  7.църквата (разбирана като множество, на което не може да се противоречи, понеже то някак си ей така изначално е свята)
  8.православните светини
  9.православните отци
  10.светите места
  11.манастирите
  и т.н. и т.н.
  ако не желаете да ми отговорите, няма да Ви се разсърдя, разбирам че целият „спор“ е напълно безсмислено губене на време пък и може да Ви поставя в неудобно положение.
  Това което вие „живеете“ ми е напълно ясно – УВЕРЯВАМ ВИ; не знам как да Ви го кажа.
  Желая Ви здраве

 20. iliana каза:

  е губене на време. без значение дали си заблудено или коварно зло същество, както се определяш. истерия, само истерия виждам в това което пишеш.

  ако това ще те успокои – не, за православните нищо от изброените единайсет точки не би трябвало да е по-важно от любовта към Бога и ближния. за някои обаче може да се окаже по- важно. знам ли? ти знаеш ли? (да, забравих че знаеш) ти например как ще покажеш какво за теб е истински важно?

  моля те да спреш с празните приказки; и сто и единайсет точки да напишеш, това не отменя факта, че се дължиш арогантно и на моменти злобно към всички тук, които определят себе си като православни. и написаното от теб няма общо с любовта, а с всичко останало има общо…

  сега прочетох още по-внимателно твоя въпрос:
  „Изброявам, кои от следните ценности са по-ГОЛЕМИ от вашия ближен (в случая – аз) …“

  – ок! ТИ СИ най-голямата ценност.

  приключих разговора. успех ти пожелавам.
  поздрави

 21. Ангел Небесен каза:

  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  НЕ БИ ТРЯБВАЛО
  …………………………………и така до края на света.точка.

 22. iliana каза:

  копи-пейст ли използваш или има някаква друга функция, която го прави?

 23. lyublyana каза:

  angel’che,ako beshe proniknat ot lyubovta ne bi si pozvolil da naraniavash chuvstvata na pravoslavnite si bratia…nezavisimo na chija konfesia si vestitelOsven da razsyjdavash za lyubovta,molia te-opitai da ia jiveesh