Покръстването на дивацитеМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. p_stefanos каза:

  Показваме забележителен пример на устойчиво развитие – за век и половина почти нищо не се е променило. Като един от най-спасителните православни ритуали и до днес продължава да бъде провирането под масата. Оттам по асоциация следва провирането през дупката в пещерата на св. Иван Рилски, провирането през чатала на някое дърво на някое свято място и пр., все блестящи примери за духовна извисеност и евангелска просветеност. Когато някоя тв предава репортаж от някой храм, винаги показва или палене на свещи, или обикаляне около нещо, или как бъркат курбан в голям казан. Забележителното е, че най-якия стълб на тази устойчивост е не неграмотния народ, а именно свещенослужителите.

 2. Дон Кихот каза:

  Ако ляхме антрополози, бихме казали, че това влизане в дупка означава подсъзнателно връщане в утробата на Великата Богиня-Майка. Векторът на движението е хоризонтален, земен, а не вертикален, небесен – към Бога Отец. Това е идолопоклонство, а не идолоотверженство.

 3. Danine каза:

  Чуват Ви, но не Ви слушат…Те сизнаят, така са си свикнали, какво от това, че не е правилно – „нали всички така прамвят?!“.
  Норма става нарушаването на нормата, а модел за подражание са не светците, а грешниците. Пък и нали трябва да бъдат привличани хората в църквите, да им се поднася лесно смилаема храна, да не би нещо да ги уплаши и прогони. Важното е всеки да СИ вярва – тази е, май, вечната и най-„здрава“ религия…

 4. popov9333 каза:

  Ха-ха-ха, p_stefanos, много точно казано, така шеговито, но точно. Така бих искал тези шегички да действат като струята на пожарникарски маркуч в ушите на някой хора.