Нова книга за постаМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. RSA каза:

  Книгата е полезна, щом се издава с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий, който за мен е най-добрият митрополит.

 2. missi каза:

  Над 200 избрани рецепти за постни ястия – салати, супи, основни ястия, десерти.-стилни графики, :-)))
  Я да променим заглавието на „Чревоугодие през пости “ или „Безместни деликатеси“.
  Това ли е смисъла на поста?!?

 3. todor_7 каза:

  Туй по една рецепта на постен ден, или може да повтаряме?

 4. emil каза:

  е, във всеки случай, смисъла на поста не е човек да се умори от глад, нали.;-) целта на книгата е да е полезна и аз съм доволен, че в нея има рецепти (чудно, как пък точно те ви направиха впечатление). все пак не всички са наясно с появата, различието и правилата на постите, при нас, и инославните. така че ще е от полза на такива неофити, като мен.:-)

 5. missi каза:

  На неофитите е строго забранено да се тъпчат с трюфели,аспержи и кралски омари през поста.Тези изнурителни ястия са само за владишките трапези.

 6. ignatii каза:

  Нима човек не може просто да си свари един боб с вода /в някои дни и с олио/ или една леща или просто да кара на хляб и някаква туршия например, та трябват и 200 рецепти? Дали тези, които трябва да ни служат за пример знаят някои от тези рецепти? За кого е предназначена тази книга?

 7. DianaL каза:

  Вчера си купих книгата от църквата „Св. Седмочисленици“ и много ми хареса. За първи път срещам на едно място събрана толкова много информация за това какво представлява постът. Мисля, че тази книга може да бъде настолно четиво и на мен лично ще ми даде сили да издържа поста, защото са цитириани много светци и е обяснена духовната страна на постенето. Колкото до рецептите – те са инетелигентно написани и ще са от полза на всеки, който не само желае да пости, но и да живее здравословно. Не мисля, че за да си добър християнин, трябва да парадираш с ограничеността си и яденето на туршия (която впрочем е солена и вредна). Харесва ми и че е красиво оформена, омръзнало ми е от брошурки на вестникарска хартия.

 8. Sonq каза:

  Някой моге ли да ми каге цена на тази книга

 9. Sonq каза:

  За семейство в което всички постят редовно и в което има три деца това е много голяма помощ за това децата с времето да четат и препрочитат с възраста те ще осмислят различно постепенно от телесния пост ще усвоят и духовния а що се отнася до рецептите едно дете трябва да приеме поста като нещо притно в началото да му предложиш разнообразие за да не се отегчи докато свикне и го приеме за естествено а това не е никак лесно. Аз като майка благодаря на тези които са се потрудили тази книга да стигне до нас

 10. eko каза:

  Аз си купих въпросната книга и я прочетох с удоволствиие/точно заради Дядо Йоаникий,защото не познавам владика,който пости повече от него/Мога да кажа,че е много добре написана с всички подробности за и около ПОСТА.За тези,които обаче говорят/пишат/без да са запознати с нея цитирам:НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ БИСЕРИТЕ НА СВИНЕТЕ…..