Дума: Огромен кръст ще пази Благоевград


Идеята да се изгради кръст над Благоевград, който да пази населението, оповести вчера кметът на града Лазар Причкапов. Специално за ДУМА градоначалникът обясни, че това е стара негова идея.

"Първоначално искахме да построим паметник "Майка България и дори възложихме на художник проектите, но нещата не се осъществиха", заяви Причкапов.

След това при разговор с Неврокопския митрополит Натанаил се родила идеята да се построи и големият православен кръст. Той ще бъде разположен на най-високото място в Благоевград, за да се вижда отдалече и да пази хората, обясни Причкапов. Подобна идея се споделяла и от много други благоевградчани. Вчера митрополит Натанаил е изразил и своята надежда в най-скоро време да направи освещаването на грандиозния кръст.

в. Дума, бр. 106, 9 май 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...