Новини от Заседанието на Светия Синод по случая „Слави Бинев – архонт”



Може да харесате още...

6 Отговори

 1. toshev2006 каза:

  М-т Галактион с измама извършва на чужда територия църковно последование.Гузен не се явява на заседание на Св.Синод.Домакинът на Ст.Заг.Митрополия заявява в понеделник,че д.Галактион отсъствува от 3-4 дни.Едновременно пристига офиц. болничен от него до Св.Синод, че е в домашен болничен-причината да не се яви в софия. Търсят го по телефона-няма го.М-т Неофит по БНТ заявява ,че д.Галактион няма мобилен телефон?!-Това въобще не е вярно-Той има моб.телефон и това го знаят всички в Църквата.
  И т.н…
  Защо е нужно все да се лъже, та дори и народа.Лъжат го политици, сега и…..
  Пък накрая изводът 7 „Да не прибързваме..Няма нищо лошо!…
  Е, от това по-лошо, кое ли?….

 2. p_stefanos каза:

  „Ако в писмените показания на митрополит Галактион има смекчаващи вината му обстоятелства, то Светият Синод ще ги вземе предвид и ще се съобрази с тях.“ А ако има отежняващи вината му обстоятелства? Касапские умения плюс ли са или минус? То май няма канон, който да забранява коленето на прасе в двора на митрополията.
  Въпросъ се реши, защото се намеси нунцият. Ако архондисването беше станало в двора, в който е заклано прасето, щеше да се потули и да остане без абсолютно никакви последствия. Жалко е заради католиците да решаваме проблеми, които са си наши.

 3. Artist каза:

  Естествено, че Герджиков ще е против, защото в архонството като институция, представителите на царската партия виждат бъдещи конкуренти на царската титла, която досега беше единствената – предаваща се по наследство

 4. metodiy каза:

  Негово преосвещенство Галактион е наредил всички свещенослужители от епархията му да започнат тренировки под ръководството на монаси от манастира Шао Лин. Някой от поповете се оплакват, че имали мазоли на краката и при всеки удар изпитвали ужасни болки. Дали това не са вълци сред стадото ?
  Следващата стъпка била въоръжаването на всички с лазерни мечове, дарени от Дж.Лукас. Батериите осигурява Негово превъзходителство архонт Бинев.
  Светската идеологическа обосновка е под редакцията на Любен Дилов-син и носи заглавието „До Рим и назад“. Дано някой нов Бешков не се наложи да рисува нови варианти на класическата карикатура „Бай Ганьа уби автора си“.

 5. justice каза:

  НОВИНАР вече ограничи словото-изписва се „Вашето съобщение няма да бъде публикувано !!!“
  Така е, истината много боли. НОВИНАР е известен от кои се УПРАВЛЯВА! Тяхната пристрасна позиция да се защитава произведената МУТРА в архонт, няма да бъде приета от българската общественост. Ако ще сто ОГРАНИЧЕНИЯ да приемат , все тая. Ще си останат с тях! ИНТЕРНЕТ постранството НЕ МОЖЕ да бъде ОГРАНИЧЕНО. Ако не тук, ще се отиде на друг сайт и така. Губи ел.издание! Това е! Сега идете им на страницата и туй архонство направо ги побърка. Приятеля на изданието СЛАВИ БИНЕВ не му се отваря нещо парашута относно доверието в обществото!

 6. narayana каза:

  TOLOVA NARU6ENIA SE IZVAR6VAT OT VISOKOPOSTAVENI CURKOVNI SLUZITELI,4E NIKOI VJRVA6T NE O4AKVA OT TEH VE4E NI POMO6T,NI DORI SAVET.OSTAVA DA 4AKAME ISUS HRISTOS DA DOIDE I DA IZGONI FARISEITE V RASA.AMIN.