Сега: Патриархът се включва в празненствата за Евросъюза


Източник: в. Сега

Главата на Българската православна църква патриарх Максим и архиереите от Светия синод ще отслужат на 1 януари света литургия по повод присъединяването на страната съм Европейския съюз. Службата ще е в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

БПЦ също ще участва в тържествата, организирани по случай членството ни ЕС, съобщиха по-рано вчера от канцеларията на Светия синод.

От 12 часа пък ще бъде отслужен молебен за здраве и благоденствие на българския народ през новата 2007 г.

По-късно – от 15.30 ч., архиереите ще присъстват на тържествената церемония на пл. "Св. Ал. Невски", на която ще бъдат издигнати знамената на България и Европейския съюз.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...