Седем: Синодалите не почетоха екзарх Йосиф І, а Тодор БатковМоже да харесате още...

2 Отговори

 1. Idiot каза:

  Направо съм отвратен от тоя т. нар. материал!!! Съгласен съм, че всички владици са хора и нищо човешко не им е чуждо. Каквото са правили, ще трябва да отговарят на митарствата.
  Сещам се, четох един път една такава история в една православна книга на архимандрит Серафим. В един разпътен град имало един мъж, който прекарвал деня си на хиподрума. В момент на пристъп на угризения на съвестта, приел монашески постриг и… продължил по същия начин да живее. Един ден му се явил ангел Божи и му казал какво трябва да направи за да стане епископ на областта. Позачудил се монахът, но направил всичко, както му било казано. И станал епископ. От този ден, само една мисъл му била в главата и ден и нощ я повтарял в молитвите си – защо точно той бил станал епископ. Явил му се същият ангел и му казал: Не си по достоен от съгражданите си. Всеки народ заслужава управниците си. Каквито са те – такъв е и епископът им. Та, нашите владици са огледало на народа ни.
  А отделно от това, драйфа ми се като чета това антрефиленце. Не напразно е казано, че дяволът се крие в полиграфическото мастило. Имам гадничкото чувство, че много журналистите мутират дотам, че да могат да ходят по голяма нужда през дясната си ръка. Да ме простите за израза.
  Желая му на този човек да се научи да се радва с хората и да скърби с тях, а не като махлянска клюкарка да търси само кусури, скандали и кирливи ризи.

 2. proben каза:

  злобно материалче, но това е типично за този вестник Седем (костовисти). все пак е добре, че в този портал публикуват всичко, което излиза в медиите по църковната тема – от лустросаните публикации на Дума, до храчките на Седем… нека знаят хората кой какво пише за Църквата.