Стандарт: Патриарх Максим ще води службата за Великден


Патриарх Максим ще води пасхалната служба в нощта на Възкресение, съобщиха от Светия синод. Церемонията ще започне в 23,30 ч на 22 април в катедралния храм "Свети Александър Невски".

Точно в полунощ Негово светейшество ще излезе на площада пред храма и ще възвести Христовото Възкресение. В празничната служба ще участват Знеполският епископ Николай, Деволският епископ Теодосий, архимандрит Наум и храмовото духовенство.

В неделя патриархът ще участва и в службата за Второ Възкресение Христово от 11 ч в столичния храм "Света Неделя". От септември м. г., когато падна и влезе в болница, Максим не е възглавявал църковна служба.

в. Стандарт, бр. 4771, 20 април 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...