Премиера за Бургас на документалния филм „Песен и молитва“Последният ден от фестивала „С книга на плажа” в Бургас ще бъде посветен и на красотата на православната музика.

В рамките на участието си в книжното изложение издателство „Омофор” ви кани на прожекцията на документалния филм „Песен и молитва”.

Филмът отправя задълбочен поглед към църковната музика и светата Литургия. Насочен е най-вече към младото поколение зрители, за да го поведе по мистичния път на православната вяра и богослужението на Църквата. За мнозина млади хора това е далечен и непознат свят, който обаче, щом доближиш, докосва най-скришните кътчета на душата ти.

Как православното песнопение е свързано с тайнството на общението между човека и Бога? По какъв начин църковната музика се е променяла през вековете и дали ще се променя в бъдеще? Това са част от въпросите, на които екипът на филма търси отговор. Един увлекателен разказ за дълбокия смисъл и красотата на православното песнопение.

Прожекцията е премиерна за Бургас и е прекрасен завършек на културната програма към книжния фестивал. Режисьор на лентата е Слави Георгиев, а участници са православни духовници, специалисти в областта на църковната музика, богослови, семинаристи и др. Филмът е осъществен по проект на фондация „Покров Богородичен“.

След прожекцията можете да закупите със специална отстъпка изданията на „Омофор”, посветени на църковната музика и Литургията: „Музикален катехизис” – сборникът включва и подарък – диск с филма „Песен и молитва”, „Селенията на църковната музика” на Ивайло Борисов”, ”Литургическо богословие” на прот. Александър Шмеман и „Православната църква: нейната вяра, богослужение и живот” на Антоний Алевизопулос.

Прожекцията ще се състои на закрито, в Експозиционен център „Флора”.

Денят е 16 август, неделя, часът е точно 20.00

Заповядайте!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...